Väisälä-palkinto / Väisälä Prize

Väisälä-palkinto parhaasta suomalaisesta väitöskirjasta

Tähtitieteilijäseura jakaa palkinnon erinomaisesta tähtitieteen ja tähtitieteeseen liittyvien alojen väitöskirjasta. Palkintosumman on lahjoittanut Vaisala Oy. Palkinnon säännöt ovat seuraavat:
- Voittajalle annetaan palkintosumma 1000 euroa vuoden 2018 Tähtitieteilijäpäivien aikana
- Tasapelin sattuessa voittosumma jaetaan
- Tuomari voi päättää olla jakamatta palkintoa
- Voittaja(t) saa pitää 45 minuutin esitelmän väitöskirjastaan vuoden 2018 Tähtitieteilijäpäivillä
- Hakijan täytyy olla väitellyt suomalaisesta yliopistosta
- Hakijan täytyy olla väitellyt vuoden 2016 tai 2017 aikana

Hakijan pitaa lähettää sähköisesti 31. tammikuuta 2018 mennessä osoitteeseen seb.comeron (at) gmail.com :
1) Väitöskirjan elektroninen versio (tai linkki) ja todistus väitöksestä
2) Vastaväittäjän ja esitarkastajien lausunnot, sekä väitöskirjan virallinen arvosana
3) Lyhyt ansioluettelo

Parhaan palkinnon saajan vuonna 2018 valitsee Osmi Vilhu.

The Väisälä Prize to the best Finnish Astronomical Society PhD

The Finish Astronomical Society announces a Prize for outstanding PhD thesis in Astronomy and related fields. The prize is sponsored by the Vaisala company. The rules of the prize are as follows:
- The winner will be awarded 1000€ during the 2018 Astronomers’ Days.
- If the prize is declared to be ex-aequo, the awarded money will be shared.
- The jury can decide not to award the prize.
- The winner(s) will be invited to give a 45 min presentation on their thesis during the 2018 Astronomers’ Days.
- The applicants must have obtained their PhD in a Finnish university.
- The applicants must have defended their PhD either in 2016 or 2017.

The applicants should submit before 31 of January of 2018 in an electronic format to seb.comeron (at) gmail.com:
1) thesis (or a link to it), as well as a certificate that the thesis has been defended and passed.
2) the official statements of the opponent and pre-examiners, in addition to the final grade given by the corresponding faculty/graduate school.
3) Short CV.

On 2018, the jury will be Dr. Osmi Vilhu.

Tukijat / Sponsors

Vaisala Oy